Vecka 30

Vecka 30 är här (29+0) Vikt: +5,7. Veckan som gått har varit mindre bra för jag har varit sängliggandes med feber och vidrigaste förkylningen i två dagar. Som gravid har man tydligen sämre immunförsvar och jag är aldrig sjuk annars. Annars har veckan rullar på och allt såg ju bra ut med lillan när jag var hos bm i onsdags. Idag ska jag, Axel, Sofie och Johan till sälen och jag har lite bråttom för det är en del kvar att packa så det får räcka såhär för denna vecka, uppdate om vad som står i appen får ni också.
BARNET:
Barnet är nu ca 36 cm lång och väger ca 1,43 kg i början av veckan och ca 1,58 kg vid veckans slut. Barnets kroppsbehåring - lanugohåren börjar försvinna, även om ett par fjuniga strån kan finnas kvar vid födseln. Lungorna, muskler och hjärnan fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar än mer. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Du kan känna att barnets huvud pressar på mot bäckenbotten och även tydliga sparkar upp mot bröstkorgen.
MAMMA:
All extra vikt som du bär på är slitsamt för din rygg, tänk på hur du sitter och står och försök att vara så snäll mot kroppen som möjligt. Barnet växer mycket nu, så glöm inte bort dina mellanmål! Ibland kan du känna dig lätt illamående under dessa veckor, det bror på barnets snabba tillväxt och att hormonpåslaget är stort. Det är helt normalt.

Newbie limited edition

Lite nytt från Newbie limited edition kollektionen. Hängslena var så söta så kunde inte låta bli att köpa den i två olika storlekar. Igår var jag hos min barnmorska (28+5) och allt såg jätte bra ut. Låg precis på kurvan, sf måttet var 27. Inge äggvita i urinet. Mitt hjärnvärde låg på 114 vilket min barnmorska sa är väldigt bra och jag är en av de få som slipper ta hjärntabletter. Så himla skönt. Och så fick jag höra hjärtljud som låg på 150. 


Mindre bra morgon

Godmorgon finisar. När jag vaknade för några timmar sen vaknade jag med halsont och feber. Det är ju alltid som värst på morgonen så jag mår redan bättre och ingen feber tack och lov. Lite gos med min valp så blev morgonen bättre. Jag ska iväg till min bm om två timmar och sen bara ta de lungt tills några tjejkompisar kommer ikväll.


27 Mars

Godmorgon! Idag när jag vaknade hade jag sånt chokladsug så jag skyndade mig att göra frukost istället. Frukost är enligt mig det godaste målet. Nu ska jag nätshoppa lite innan jobb!


26 Mars

Hej hörni! Nu var det några dagar sen jag kikade in här men sen i fredags har jag hunnit med att äta oreocheesecake hos mamma. Igår kom pappa, Ida och tre av mina syskon hem till mig och hälsade på lilla Igor, alltså saknar mina syskon konstant, världsbäst är dom. 

När dom åkte hem så åkte jag och Axel och storhandla och mycket mer än så har inte hänt i helgen, förutom att jag jobbar öppning-stängning i butiken. Riktigt drag i helgen, stressigt men kul. Helgen har ju gått galet fort men jag hoppas ni haft det bra i helgen!


Vecka 29

28 avklarade graviditetsveckor och vi går in i vecka 29. Vecka 29 betyder att vi nu gått in i den tredje och sista trimestern WIHO! 70% av graviditeten har nu gått. Idag visade vågen +6,2 kg vilket är helt sjukt för jag går upp ca 1 kg i veckan nu. Fortsätter det såhär kommer jag att väga +17 kg vid bf. Vilka jäkla siffror, får lite ångest. Har fortfarande inte börjat med hjärntabletter. Denna vecka känns det verkligen som att magen börjat hänga men kollar man tillbaka på förra veckans bilder är den sig lik, lite tyngre dock. Bebis sparkar lååångt ner i magen, känns verkligen som att den ligger i musen haha. Än så länge sover jag riktigt bra om nätterna, nästan bättre än innan jag blev gravid. Vaknar knappt för någonting alls, så skönt!
BARNET:
Barnet är nu ca 35 cm från huvud till fot, väger ca 1,26 kg i början av veckan och ca 1,4 vid veckans slut. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mycket vikt. Barnet fortsätter att sträcka på sig och sparka, men har inte lika mycket plats att röra på sig.
MAMMA:
Du har gått in i graviditetens tredje och sista trimester. Du kanske känner dig helt slut eller så mår du fantastiskt. Det varierar från graviditet till graviditet. Du kan känna ett viss obehag av att alla dina organ trängs undan. Benen kan även börja kännas tunga och trötta. Försök att vila så mycket det går. Använd gärna stödstrumpor. Mellanmål kan också bidra till till bättre egerginivåer. Kanske börjar du och din partner att fundera mer kring förlossningen. Att skriva förlossningsbrev är en bra mental förberedelse.   

Frukost i solen

Godmorgon! Vad härligt att få vakna upp till strålande sol och vindstilla. Jag har precis ätit frukost ute på altanen samtidigt som valpen busar runt i trädgården. Vi ska hänga ihop till lunch sen åker jag och jobbar några timmar. Tills dess ska jag ta en lång dusch och ta vara på solen, kommer bli riktigt varmt idag! Ha en bra torsdag! ❤


Rocka sockorna

Idag är det internationella downsyndromdagen, rockar ni också sockorna där hemma? Idag är Axel på jobbet och jag hemma med Igor, skulle egentligen börjat 15.00 idag men nu Smsa chefen och fråga om jag ville börja tidigare så ska höra med Axel om han kan ta sig hem lite tidigare. 


En riktigt skön dag

Idag blev det en hemmadag och vi har grejat för fullt här hemma, älskar hemmadagar. Vi har hunnit med att

• Putsa fönster 
• Städat bilen
• Satt upp staket i trädgården
• Rivit vår slitna gungställning 
• Tagit ner grenar från äppelträdet 
En riktig utedag och vi har nog varit inne max 2 timmar idag. Ikväll ska vi faktiskt ta fram grillen och grilla lite kyckling i det fina vårvädret. Imorgon är det jobb igen. Hoppas ni haft en fin helg. ❤


Newbie kappahl

Kappahl har 3 för 2 på barnkläder så igår hittade jag lite nytt till lillen. Hur söta var inte jeanshängslena? Mor och bebis matchning blir i sommar. Imorse städade jag huset, Igor tyckte att det var super kul med moppa så han börja bita och skälla åt den. 

Just nu hänger jag och Igor i stortorp. Vi har hälsat på släkten och busat med valpen Sally. Nu är han helt slut och sover bredvid mig hemma hos min far. Ikväll får vi besök av Nanny och Lii, det blir pizzakväll. Fullspäckad dag men imorgon blir det lugnare. 


Vecka 28

Fredag, ledig och ny vecka! Idag går vi in i vecka 28 (27+0) För er som inte förstår så betyder det att jag har varit gravid i 27 fulla veckor och går in i graviditetsvecka 28. Det är nu mindre än tre månader till bf. Vågen visade imorse +5 kg. Nu börjar verkligen magen puta och man är inte lika smidig i trånga utrymmen eller när man ska böja sig ner. Att knyta skorna är inte längre lätt haha. Men annars har jag hittills en grymt bra graviditet. Finns inte mycket mer att säga om den här veckan så vi kollar vad som står i appen.
BARNET: 
Barnet är nu ca 34 cm från huvud till fot och väger ca 1,1 kg i början av veckan och ca 1,23 kg vid veckans slut. Skulle barnet födas nu har det goda chanser att klara sig. Enligt amerikanska undersökningar finns det indikationer på att barnet redan nu kan börja drömma.
 
MAMMA:
Det är en kraftig tillväxtperiod mellan vecka 28-32. Livmodern fortsätter att växa och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Det kan vara en lite obehaglig känsla. Barnet är livligt i magen och kan ibland hindra dig i din nattsömn. Försök att bulla upp ordentligt med kuddar mellan knäna och under magen för att hitta en så avslappnande sovställning som möjligt.
 
PARTNER: 
Den blivande mamman kanske sover allt mer oroligt, en del forskare menar att det är naturens sätt att förbereda föräldern på alla vakna nätter efter förlossningen. Samtidigt är sömn viktigt för den blivande mamman, så uppmuntra henne att ta en liten tupplur mitt på dagen, vid de tillfällen hon har sovit dåligt på natten. 
 

Fikapaus

 
Har precis varit iväg och jobbat några timmar och skulle åka vidare till nästa jobb, hade tagit fel på tiden så nu är jag hemma och ska äta lite gott och gosa med valpis innan jobbet.
 
 

Vårtecken

När vi var ute och kissade hittade vi snödroppar. Nu är de vår, helt underbart! 

Idag är jag ledig och hemma med lilla Igor. Han har busat sen strax efter 5 och när jag gick upp så gick han och la sig igen, så passar på att kolla veckans ph avsnitt. Runt lunch kommer Frida hit. 


Sommarplagg

Förra veckan beställde jag lite nya sommarklänningar som jag hoppas kunna ha under hela graviditeten, om inte så passar dom efter juni. Visst är de söta? De borde trilla ner i brevlådan idag. Alla tre köpte jag ↙️

HÄR

Igor min kärlek

 

Idag blev det äggröra, chokladflingor och ljust bröd till frukost, mindre nyttigt men vad gör det om 100 år?Puss. Igor tycker att kissen är spännande, Gullisar.Imorse vaknade vi 05.30 och var full i bus, och två gånger har vi redan hunnit med att kissa i sängen, även en spya. Tvättmaskinen går varm här hemma.
Två bilder från bus utomhus. Idag är han en helt annan valp mot igår. Igår sov han mest hela dagen men idag har han busat konstant sen han vaknade, nu somnade han precis så jag fick en stund till bloggen. Åh vad du gör mig glad älskade lilla kille.

Hemma med Igor

 

Första natten avklarad med lilla Igor. Han har varit ute och kissat två gånger inatt men de fick Axel ta så jag ska orka jobba. Han busar, myser och sover. Så duktig kille och försiktig med katten är han också. Nu ska jag ta mig till jobbet och hoppas att dagen går lika fort som igår så jag kan pussa på Igor igen. Ha en härlig söndag! 


H&M

 

Det är när man har shopping förbud som man shoppar allra mest tydligen. Hittade en hel del plagg på h&m från MAMA avdelningen blev det tishan, den svartvita skjortan och  super skinny jeansen. Jag vet jag skulle inte köpa några mer mammajeans men dessa var så sköna och satt verkligen bra. Ett tips till er med växande mage! Den rosa skjortan är inte en mammatröja men funkar nog att ha ett tag till. Vet ni? Idag slutar jag 17.15 och efter det ska vi hämta vår nya familjemedlem, valpen! Låt denna dag gå fort. ♡


Vecka 27

Mående: Precis som förra veckan.
Vikt: +4,4kg.
Cravings: Nutella i mängder.
Spakar gör bebisen mest på natten och det sägs ju att bebis börjar få rutiner som kommer fortsätta även utanför magen så jag ska nog ta tillvara på all sömn från och med nu.
 
BARNET:
Barnet är nu ca 32 cm från huvud till fot och väger ca 950 g i början av veckan och ca 1075 g vid veckans slut. Huden skyddas och får näring av ett lager fostervatten/vernix. Barnet samlar på sig allt mer underhudsfett. Huvudet är fortfarand för stor i förhållande till barnets kropp. Ögonfransarna är fullt utväxta, och barnet suger ofta på tummen.
 MAMMA:
Du har kommit långt nu, andra trimestern är snart förbi! Hur stor din mage är beror på många faktorer - som barnets tillväxt, din kroppsbyggnad, längd, vikt, om du fött barn tidigare och om du är svullen på grund av att du samlar på dig vätska. Kanske känner du då och då av små rytmiska kittlingar? Det kan vara barnet som har hicka. Det är ofarligt och kan komma i minutlånga perioder flera gånger om dagen.
 
 

Bullbak

Har bakat bullar, halva satsen nutellabullar och andra satsen kanelbullar.
HÄR hittar ni recept för kanelbullarna och fyllningen till nutellabullarna var bara hälften nutella och hälften smör. Nu väntar jag bara på att älsklingen ska komma hem från jobbet så vi kan provsmaka bullarna. Han kom hem från London inatt så ikväll blir det kvalitetstid med honom.

Tvåsiffrigt

 
 
Idag gick vi alltå ner till tvåsiffrigt. 99 dagar till bf. Vi startade på 280 dagar så helt plötsligt känns det inte alls långt bort, börjar verkligen längta efter det lilla livet i magen nu.
Idag ska jag träffa en vän, strosa lite på stan och äta något gott och i eftermiddag iväg och vaxa + färga brynen, välbehövligt!
 
 

Tacopaj

Igår lagade jag och syrran tacopaj. Vi kollade recept till botten men annars gick jag bara på känslan, blev lite smaklöst men ändå gott. Vi kan om vi vill 😁

Ska strax bege mig mot gymmet innan det är dax för jobb. Jobbar halvdag, bara fyra timmar. Sen ska jag hem och mysa med syrran igen. ❤


6 Mars

Har precis varit ute på en timmas promenad i solen, man fick klä på sig rejält för kallt var det. Nu tar jag en paus i soffan innan jobbet, blev helt slut. Ha en bra måndag! 


Netflix and chill

Gårkvällen spenderade jag och min kärlek i sängen framför ett Wallander avsnitt och lite gotti. Inatt åkte han till London och kommer inte hem förens onsdag natt, vad jag ska sakna honom. 

Minna kommer hit och gör mig sällskap dem dagarna Axel är borta. Det blir mysigt med systertid.


Loka brunn

En fredag och lördag på Loka brunn spa. Har varit så avkopplande och välbehövligt. Gymmat, ätit gott och väldigt mycket, badat, fått en helkroppsmassage och skrattat i massor.


Vecka 26

Och sä var vi redan inne i vecka 26 (25+0)
Mående: Jag mår bra! Lite lätt illamående har börjar kommit vissa dagar, ibland på nätterna, morgonen eller en stund mitt på dagen. Som tur är så mår jag inte jätte illa och det varar inte mer än 5 minuter.
Cravings: SEMLA! Helt klart. Det har nog varit mitt största sug under graviditeten hittills.
 Vikt: +3,9 kg vilket betyder att jag väger mindre denna veckan än förra, men vägde mig på hungrig mage.
Dagar kvar: 104 och vi är snart nere på tvåsiffrigt, woho!
 
BARNET:
Barnet är ca 31 cm långt mellan huvud och fot, och väger ca 810 g i början av veckan och ca 930 g vid veckans slut. Barnet kan andas in och ut och tränar sig genom att fylla lungorna med fostervatten. Ögonen är färdigbildade. Vid ljud reagerar barnet med högre puls, det börjar även reagera på beröring runt denna period.
 
MAMMA:
Magen växer rejält och en del kvinnor får hudbristningar som ser ut som blåskimrande linjer. Hudbristningarna beror sannolikt på hormoner och det hjälper inte att smörja in magen med dyra krämer eller oljor. Ofta kliar det rejält om huden brister, det kan du däremot lindra genom att smörja in magen med en mjukgörande kräm. En del kvinnor får även hudbristningar på brösten, låren och stjärten. Ofta bleknar de bort med tiden. Blodcirkulationen tar hand om den ökade mängden vätska som finns i kroppen vilket gör att ditt hjärta och dina njurar jobbar extra hårt. 
 
 

Twistshake

Godmorgon godmorgon! Ser ni vad jag fått hem? Dröm nappflaskorna i bästa färgen, nu får vi bara hålla tummarna att dem inte bara kommer att uppskattas av mig. Har precis fått i mig lite frukost och ska fräscha till mig lite nu innan jobb. 19.15 ikväll tar jag helg.


Bm och träffat faster

Idag har jag varit hos min barnmorska för första gången på länge. Sist var i vecka 7-10 nångång. Jag vägdes, mätte magen och lyssnade på hjärtljud. Blev helt tårögd när jag hörde bebisen hjärta, 148 slag i minuten hade lillen. Lät som en galopperande häst. Jag låg precis på kurvan och allt såg bra ut

Sprang några ärenden på stan innan jag köpte med mat och åkte hem till min faster. Var där några timmar och när jag kom hem kollade jag ph avsnitten jag missat denna vecka. Kämpade mig sen upp ur soffan för att städa huset och det ångrar jag absolut inte nu. Ska gå och borsta tänderna och sen ta med axel upp och kolla ett avsnitt Wallander. Godnatt på er.❤