Vecka 28

Fredag, ledig och ny vecka! Idag går vi in i vecka 28 (27+0) För er som inte förstår så betyder det att jag har varit gravid i 27 fulla veckor och går in i graviditetsvecka 28. Det är nu mindre än tre månader till bf. Vågen visade imorse +5 kg. Nu börjar verkligen magen puta och man är inte lika smidig i trånga utrymmen eller när man ska böja sig ner. Att knyta skorna är inte längre lätt haha. Men annars har jag hittills en grymt bra graviditet. Finns inte mycket mer att säga om den här veckan så vi kollar vad som står i appen.
BARNET: 
Barnet är nu ca 34 cm från huvud till fot och väger ca 1,1 kg i början av veckan och ca 1,23 kg vid veckans slut. Skulle barnet födas nu har det goda chanser att klara sig. Enligt amerikanska undersökningar finns det indikationer på att barnet redan nu kan börja drömma.
 
MAMMA:
Det är en kraftig tillväxtperiod mellan vecka 28-32. Livmodern fortsätter att växa och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Det kan vara en lite obehaglig känsla. Barnet är livligt i magen och kan ibland hindra dig i din nattsömn. Försök att bulla upp ordentligt med kuddar mellan knäna och under magen för att hitta en så avslappnande sovställning som möjligt.
 
PARTNER: 
Den blivande mamman kanske sover allt mer oroligt, en del forskare menar att det är naturens sätt att förbereda föräldern på alla vakna nätter efter förlossningen. Samtidigt är sömn viktigt för den blivande mamman, så uppmuntra henne att ta en liten tupplur mitt på dagen, vid de tillfällen hon har sovit dåligt på natten. 
 

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

Blogg?

Skriv här: