Mini adidas

Lilla Lars har fått sina första par skor. Dom kommer passa runt 1 års åldern så förhoppningsvis kan Lars gå runt i dom här då. Hur söta är dom inte? Jag smälter lite.


30 Januari

Testade att göra apelsinjuice i mixern hemma och det blev hur bra som helst! Älskar hemmagjord apelsinjuice och är det stort fan av fruktköttet. När jag var liten gjorde vi ofta egenpressat. Har haft cravings för apelsin under nästan hela graviditeten. Preggo nöjd - bebis nöjd.


Söndag

Nu är jobbhelgen över jag jag ligger i soffan, trött. Igår efter jobbet tog jag mig till gymmet för att svettas lite. På kvällen firade vi pappa på wild west som i fredags blev 41. Världens bästa pappa❤


Vecka 21

Idag går vi in i vecka 21 (20+0) och vågen visar +1kg, första gravidkilot! Såg nu också att det ser ut som att en hormonrand är påväg upp till naveln. Min navel har varit så fruktansvärd öm denna vecka, tror att det är påväg ut. Nu börjar nedräkningen, och vi hoppar rakt in i appen! 
BARNET:
Barnet är nu ca 24 cm från huvud till fot och väger ca 290 g i början av veckan och ca 360 g vid veckans slut. Barnet rör sig fritt i fostervattnet och nu kan du kanske känna sparkar långt upp i magen och ända nere vid blygbenet. Barnets första avföring, så kallat mekonium eller "barnbeck" börjar bildas i tarmen. Sinnesorganen utvecklas i raskt takt och smaklökarna på tungan är färdiga. Barnet börjar reagera på smärta.
 
MAMMA: 
Du kan nu känna livmodern nära naveln. Brösten kan börja läcka råmjölk, ditt första barns kost. Tänk på hur du sitter och ligger, men även på hur du lyfter saker. Din rygg utsetts för mycket påfrestning, så var rädd om den! Bäckenet börjar bli mer rörligt på grund av graviditetshormonerna. Halsbränna är inte helt ovanligt, det känns som en brännande känsla i bröstet och kan ge sura uppstötningar. Den beror delvis på att den övre magmunnen blir lite slappare och på att den växande livmodern trycker matsmältningsorganen uppåt.

Nya fransar

Fått nya fransar av bästa fransstylisten, Linda. Lika nöjd som alltid. Förresten blev vi med barnvagn Igår, men den får ni se när den kommer! Kram


Barnvagnsköp

En bild från igår kväll ❤
Idag blir en bra dag, efter lunch ska jag hämta upp min svägerska för att kolla på barnvagn, därefter hämta upp Alexandra för att gå på marken tillsammans. Efter marken hämtar vi upp ännu en vän, Hilda för att åka vidare till VIP kvällen på jobbet. Men innan allt detta roliga ska jag städa klart huset, och så kommer Alexandra nr 2 på besök en halvtimme. Godmorgon!


24 Januari

Gick en promenad med min älskling på isen idag, så himla fint väder och då får man passa på att vara ute. Annars har jag bara städat hela dagen men blev ändå inte klar, får fortsätta imorgon. Imorgon eftermiddag ska jag träffa lite vänner. Vi hörs kanske imorgon, kram.


22 Januari

Hur fin är hon inte, min lilla Lo? Sprang efter henne igår med kameran och hon var ju absolut inte sammarbetsvillig haha men några fina bilder blev det iallafall.


Vecka 20

Hej raringar, igår hann jag inte med någon gravid uppdate. Hoppade in och jobbade extra och kvällen spenderade jag med lillebror på marieberg, bästa Max. Igår gick vi alltså in i vecka 20 (19+0) och vi är halvvägs! Som ni ser har magen blivit så stor nu. Jag har mått riktigt bra denna vecka, tycker vi hoppar in i appen på en gång:
BARNET: 
Barnet är nu ca 22 cm långt från huvud till fot och väger ca 225 g i början av veckan och ca 280 g vid veckans slut. Barnet växer snabbt. Utveckligen av sinnesorgan, hörsel, syn, känsel, smak och lukt kommer nu. Om det är en flicka så finns det redan ca två miljoner ägganlag i äggstockarna. På huden finns ett vitt fett (vernix caseosa) som skyddar den känsliga huden mot påverkan av fostervattnet.En del barn har kvar en stor del av detta fettlager när de föds. Fram till halva graviditeten växer de flesta barn likvärdigt, men nu börjar de individuella skillnaderna i genetiken göra sig gällande, en del kommer att bli långa och smala, andra lite kortare och knubbiga. Barnets födelsevikt påverkas även av vad mamman äter, så tänk på att äta en allsidig, bra kost.
 
MAMMA:
Du är nu halvvägs i graviditeten! Barnet rör sig mer och mer och nu känner många kvinnor av de första rörelserna i form av ett fladdrande eller kurrande, de regelrätta sparkarna kommer när barnet blivit lite större. Magen blir större när livmodern växer och på en del mammor kan naveln börja puta ut. Kring den här perioden kommer du få ett moderskapsintyg från din barnmorska som du skickar till försäkringskassa.
BF blev inte flyttat efter RUL så det är fortfarande 15 juni som gäller. På de vänsta bilderna var vi i vecka 12+5
De högra bilderna vecka 18+5 ser ni vad Lars växt? Gulligt smeknamn va? 
 

Rutinultraljud, vet vi kön?

Imorse fick vi se vår skatt för andra gången, denna gång var allt mycket tydligare. Allt som hon kollade såg bra ut, vilket var skönt att höra. Att denna bebis just nu växer i min mage och att jag kommer bli bebisens mamma är fortfarande sjukt. Könet, valde vi att kolla upp de eller inte? Vi frågade faktiskt aldrig om de idag. Jag är bra nyfiken men vill ändå spara det till förlossningen. Jag hade dock hela tiden fokus mellan benen, och jag tyckte jag såg en liten snopp precis i början men det kan också varit något annat. Axel säger att han är helt säker efter besöket idag men han vägrar säga han eller hon haha. Efter besöket firade vi med mc.


Vecka 19

Idag gick vi in i vecka 19 (18+0) 
45 % av graviditeten har passerat och vi är snart halvvägs. Tycker verkligen magen blivit stor bara de senaste dagarna, går inte att dölja bulan längre hur mycker man än försöker spänna in haha. Har verkligen kännt mig virrig den senaste veckan. Idag efter jag hade gymmat så hade jag inte låst skåpet, när jag sen kommer ut till bilen märker jag att dörren inte var helt stängd heller. Har också drömt väldigt märkliga drömmar den senaste tiden, inatt tillexempel drömde jag om en jätte tjurig tant som jobbar på willys, som jag stötte på i veckan. Hur trist är det föresten inte med grinig personal i ett serviceyrke? Kan förstöra hela ens dag. 
 
I appen står det såhär:
BARNET:
Barnet är nu ca 20 cm från huvud till fot och väger ca 170 g i början av veckan och ca 220 g vid veckans slut. Mjölktänderna är färdigbildade men syns inte. I denna vecka görs vanligsvis en ultraljudsundersökning. I undersökningen tittar man på barnets utveckling och alla organ, ofta kan man också se barnets kön.
 
MAMMA:
Ditt hår och dina naglar kan reagera positivt på din snabbare ämnesomsättning och de ökade blodmängden i kroppen. Kanske börjar du få en mörkare hudrand från blygbenet upp mot naveln, denna kallas linea nigra och bleknar också oftast bort efter graviditeten. Nu kan det också vara bra att prata med din barnmorska om järntillskott, de flesta behöver det från och med den 20:e graviditetsveckan.

Flicka eller pojke

Jag tycker det är så roligt att googla på myter om vad det är för kön jag väntar. Vi har rutinultraljud den 18 januari, men bestämt oss för att inte kolla könet men man är ju ändå nyfiken på om det är en flicka eller pojke. Min magkänsla säger att det är en pojke och även alla omkring. Jag hittade ett quiz på internet, jag stryker under det som stämmer in på mig. 

Min hud har blivit bättre – Det sägs att pojkar gör så att mamman ser bättre ut. Kan det vara en pojke? 

Min hud har blivit sämre - Det sägs att flickor stjäl sin mammas skönhet. Kan det vara en flicka?

Svar: till en början tyckte jag att min hud blev sämre men nu är den som den brukar.

 

Har du mått illa? – Det sägs att illamående betyder att det kommer att bli en flicka. 

Har du inte mått illa? – Det sägs att man mår bättre om det är en pojke. Kan det vara en pojke du bär på?

Svar: Jag har verkligen mått bra hittills.

 

Sugen på salt och surt – Enligt myten så är det en pojke om man är sugen på salta eller sura saker.

Sugen på sött – Enligt myten så är det en flicka om man är sugen på sötsaker.

Svar: I början av graviditeten så var jag aldrig sugen på choklad som jag annars äter varje dag, dock så är jag mer sötsugen än vanligt nu.

 

Har din partner fler systrar än bröder - Kanske är hans X-spermier starkare? Kan det vara en flicka? 

Har din partner fler bröder än systrar - Kanske är hans Y-spermier starkare? Kan det vara en pojke?

Svar: Han har en syster och en bror, men eftersom de är två killar och en tjej lutar de mot en kille?

 

Fått röd-blossigt ansikte – detta tyder på att det är en flicka.

Fått fyrkantigt ansikte – detta tyder på att det är en pojke. 

Svar: Är mer röd-blossig runt munnen. 

 

Frukt – det sägs att det blir en flicka om du har cravings för frukt.

Ost/kött – det sägs att sannolikheten är större för att det blir en pojke om du har cravings för ost och/eller kött.

Svar: Jag har cravings för apelsiner, men härom dagen satt jag och tryckte i mig ost.

 

Samma storlek på brösten – det är svårt att säg, men det lutar åt att det är en flicka. 

Större bröst - enligt myten så sägs det att brösten blir större när man väntar en pojke.

Svar: Brösten har absolut blivit större.

 

Håret på benen växer fortare – ökad hårväxt betyder att testosteronhalten i kroppen har ökat. Då testosteron är det ”manliga hormonet” så är det mycket möjligt att barnet är en pojke. 

Håret på benen växer som tidigare – Om man har ökad hårväxt betyder det att halten av manligt hormon, testosteron, har ökat i kroppen. Är hårväxten på benen mindre eller samma som tidigare så sägs det därför att det är en flicka.

Det fanns en hel del fler frågor, detta quiz säger ju iallafall att det ligger en liten pojke i magen

 <--- vecka 15      vecka 18 --->

Igång med träningen

Igår tog jag äntligen tummen ur och köpte ett gymkort. Förra veckan provade jag ju på Friskis och Svettis, just för att jag har kompisar som gymmar där. Men trivdes inte alls bra där, så det fick bli Gustavsvik igen istället.

Vid 18.00 åkte jag hem till faster Melinda för fotspa.


Inventeringen klar

Vad jag precis har tryckt i mig, en fet kebabpizza. Har jobbat 06-19 idag och efter det skrek kroppen efter pizza. Vi har inventerat butiken och det gick riktigt bra, vi var klara innan lunch. Nu ska jag hoppa in i duschen och efter det sätta på ett avsnitt av Johan Falk.


8 Januari

Påväg till jobbet imorse möttes jag av denna himmel 😍 nu jobbar jag öppning till stängning, ha en skön söndag!


Vecka 18

 
Idag går vi in i vecka 18 (17+0)
120 dagar av graviditeten har gått och 160 dagar väntar. Veckan som varit har varit känslosam, utan någon som helst anledning egentligen. Har bara känt mig ensam och har väldigt lätt till tårar just nu, vilket jag INTE har annars. Hittills har jag inte gått upp någonting alls, inte ett gram. Borde jag ha gjort det? Antar att det är individuellt och att det inte är några konstigheter. Fick ta ut navelpiercingen igår, den började skava. Känner mig naken utan den haha..
I appen står det såhär:
BARNET:
Barnet är nu ca 18 cm långt från huvud till fot och väger ca 125 g i början av veckan och ca 160 g vid veckans slut. Det är en enormt aktiv period för barnet nu, det sparkar, gör grimaser, slår kullerbyttor och vrider sig. Just ditt barns unika fingeravtryck börjar träda fram.
 
MAMMA:
Nu känner du kanske barnets rörelser som ett kurrande i magen eller som ett lätt fladder. Det kan också dröja ytterligare några veckor tills du känner de första fosterrörelserna, det är väldigt individuellt.  

Vinterland

En timmas promenad i snön med Kokos är gjord. Sitter och väntar på Minna som ska ta bussen hit, dock verkar det som att hon hoppat på fel buss och är påväg till Karlskoga haha? Vi ska iallafall till Ikea där jag bland annat ska köpa nya matlådor och slänga alla gamla fula omatchade. Ordning och reda.


Mitt 2016

JANUARI
Inventera butiken i örebro och i Karlstad // Åt på resturang med älsklingen
 Röjde i Ånnaboda med hela släkten // Firade pappi som blev 40
 
FEBRUARI
Axel fyllde 21 // Kusin fick en dotter // Sleepover med kompisar
Boda borg med Sandra och Alex // Senare mat och bowling på pitchers med Emma och Jonas
 
MARS
Träffade Carro och hennes Charlie // Gjorde tårta till påsk // Aw med kollegor
Factory outlet med Alexandra // Fick igång badkaret // Åt nutellapizza på fratelli
Säfsen med delar av släkten 
 
APRIL
Vi valde valp ♡ // Käk med Alexandra på burger love // Froyo med Sandra på marieberg
Plockkväll med Sandra, Alex och Diana // Tapetserade om i vardagsrummet
Gymmade en hel del // Åt bananpannkakor (nästan varje morgon) // Hälsade på grisarna på Axels jobb
 
MAJ
Spenderade mycket tid med Sandra, i trädkojan, Ullavi klint och på relaxen
Grejade en del i trädgården // Grillade mycket utomhus
Hämtade valpen // Tog konstiga bilder med kollegorna // Mat med Sofie vid ånnaboda
 
JUNI
Firade studnterna Linda och Kevin // Plockade jordgubbar // Hängde med Carro i kga
Red med kusin // Midsommarfirande med bästis // Promenad vid oset // Skogsutflykt med bästa killarna
 
JULI
Aw med kollegor // Shopping med Ida +Minna // Kalle flyttade hem till lillsyrran
Kvällsmys med Sofia och Ajo // Båtutflykt med farmor och Bo // Började med grusgången 
Poolhäng // Sommarstugehäng // Frukost med Sandra och Minna på java
 
AUGUSTI
Sthlm med syster // Firade Annika 50 år på sjökrogen // Sleepover med syster
Sprang colour me rad // bröllop med två favoritkompisar + andra favoriter
Fortfarande augusti och jag hade två veckor semester varav ena i Aiya Napa med Sofia
 
SEPTEMBER
Målade och fick bästa hjälpen // Kräftkalas med kollegorna
Frukost med mamma på tant grön // Segersjö // Bakade bullar // Kopparbergsmarken och övernattning i mammas sommarstuga
Firade Frida 21 // Roadtrip med han // Hälsa på Petter // Mys med favvo
 
OKTOBER
Finaste pappa och Ida gifte sig, han kunde inte valt någon bättre än henne
Spa dagen efter bröllop // Plussade // Falkaberget med Ajo, Sofie, Celina och Sofia
Halloweenfirande med släkt // Firade Alex 21
 
NOVEMBER
Hade photoshot med kusinen framför hundmaten på Coop
Jag fyllde, så många firanden // Ajo opererades men klara sig inte♡ Värsta dagen i livet
Bästa farmor kom över på fika // Såg Morran och Tobias på bio
 
DECEMBER
Shopping i huvudstaden med Annika, Grete och Evelina 
Välte min älskade HAG // Kub och allt såg så fint ut som de kunde // Julbord med bla. Grete
Julfin Kalle // Klädde granen här hemma // Firade jul hos farmor och träffade tomten