Vecka 29

28 avklarade graviditetsveckor och vi går in i vecka 29. Vecka 29 betyder att vi nu gått in i den tredje och sista trimestern WIHO! 70% av graviditeten har nu gått. Idag visade vågen +6,2 kg vilket är helt sjukt för jag går upp ca 1 kg i veckan nu. Fortsätter det såhär kommer jag att väga +17 kg vid bf. Vilka jäkla siffror, får lite ångest. Har fortfarande inte börjat med hjärntabletter. Denna vecka känns det verkligen som att magen börjat hänga men kollar man tillbaka på förra veckans bilder är den sig lik, lite tyngre dock. Bebis sparkar lååångt ner i magen, känns verkligen som att den ligger i musen haha. Än så länge sover jag riktigt bra om nätterna, nästan bättre än innan jag blev gravid. Vaknar knappt för någonting alls, så skönt!
BARNET:
Barnet är nu ca 35 cm från huvud till fot, väger ca 1,26 kg i början av veckan och ca 1,4 vid veckans slut. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mycket vikt. Barnet fortsätter att sträcka på sig och sparka, men har inte lika mycket plats att röra på sig.
MAMMA:
Du har gått in i graviditetens tredje och sista trimester. Du kanske känner dig helt slut eller så mår du fantastiskt. Det varierar från graviditet till graviditet. Du kan känna ett viss obehag av att alla dina organ trängs undan. Benen kan även börja kännas tunga och trötta. Försök att vila så mycket det går. Använd gärna stödstrumpor. Mellanmål kan också bidra till till bättre egerginivåer. Kanske börjar du och din partner att fundera mer kring förlossningen. Att skriva förlossningsbrev är en bra mental förberedelse.   

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

Blogg?

Skriv här: