Vecka 33

Godmorgon vecka 33 och + 6,7kg! Det känns som att magen sjunkit lite, kan de bero på att bebis ligger med huvudet ner? Tycker dock inte att det syns på bilderna men de känns. Jag känner rörelser men det är inte längre dedär tydliga sparkarna, jag känner en kroppsdel som trycker mot magen, och man kan även se de utanför magen, men direkt jag försöker känna efter så flyttar bebis på sig, retsticka. 80% av graviditeten har passerat och det är endast 55 dagar kvar (!!!) Så himla pirrigt. Nästa lediga helg och förhoppningsvis den helgen jag går hem på graviditetspenning så ska vi till Ullared och köpa de sista små sakerna. Och vagnen hämtar vi nån gång i Maj, sen är vi redo när du är lille vän!
BARNET:
Barnet är nu ca 40 cm lång och väger ca 1,98 kg i början av veckan och ca 2,15 kg vid veckans slut. Kroppen fortsätter att lagra undrhudsfett. Fostervattenmängden ökar inte längre utan är konstant. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet kan nu uppfatta ljus och mörker, tex om det är dag eller natt. Barnet fortsätter att röra på sig och du som mamma ska känna fosterrörelser flera gånger om dagen.
MAMMA:
Om barnet har lagt sig tillrätta kommer det att börja kännas betydligt behagligare för dig. Det blir lättare att andas och om du haft magbesvär kan de försvinna nu. Du kan känna ett ökat tryck neråt och stickande eller pirrande känslor i bäckenet, en del kvinnor beskriver det som små elektriska stötar. Det är helt ofarligt. Dina aktiviteter påverkar barnet, äter du, sitter, ligger eller går, känner barnet av det. Likaså påverkas han eller hon av ljud utifrån. Det är bra att försöka ha en liten vilostung varje dag, lyssna gärna på avslappningsövningar. Ju mer avslappnad du lyckas vara under dina förlossningsverkar desto bättre kommer din livmoder att arbeta, så det är bra att börja öva avslappning redan nu!

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

Blogg?

Skriv här: