Hur sover du?

lite roligt, jag är den första.
 
En brittisk forskare har kartlagt sambandet mellan sovställning och personlighet. Kolla här för att se om du sover som du är!
1 000 personer ingick i studien, där också sex typiska sovställningar identifierades.

Fosterställning – när du sover på sidan med benen uppdragna mot dig. Denna ställning var den vanligaste i studien, den noterades hos 41 procent av deltagarna.

Personlighetsdrag:
- tuffa på utsidan men mjuka inuti
- blyga
- känsliga
- lätt för att slappna av

Är du istället någon som sussar raklång/på sidan med armarna utmed kroppen? Det gjorde 15 procent av personerna som deltog i studien. Personlighetsdrag kopplade till denna sovställning är bland annat:

- lättsam och social
- lätt för att skapa tillit
- lättlurad

En sträcksovare är en person som sover med armarna utsträckta, som för att nå någonting. Det gjorde 13 procent av deltagarna.

Personlighetsdrag:
- misstänksam
- har ofta beslutsångest
- envisa

Soldaten, en person som sover på rygg i givakt, har många paralleller till sitt namn. 8 procent sov på detta vis, där följande personlighetsdrag noterades:

- tystlåtna
- reserverade
- höga krav

Fritt-fall-ställningen, när du sover på mage med armarna utsträckta, är som ovanstående en mindre vanlig sovställning. 7 procent av deltagarna valde att vila på det sättet. Deras personlighetsdrag var:

- känsliga för kritik
- utåtriktade
- bra självförtroende

Det minst vanliga sovsättet, sjöstjärnan, innebär att du sover på rygg med armarna utsträckta över huvudet. Det gjorde 5 procent av studiens deltagare.

Personlighetsdrag:
- lätt för att skapa kontakter
- bra på att lyssna
- ovilliga att stå i centrum


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)

Blogg?

Skriv här: