28 Februari

En kanindress till mini, så himla söt. Beställde den faktiskt från wish. Kostade runt 100kr. Det är första gången jag beställer något därifrån och jag gjorde en stor beställning på barnkläder. Har fått paket var och varannan dag nu i över en vecka, visar allt sen när jag fått hem allt. 

jobbar 9.45-19.15 idag och har en känsla av att mina fötter kommer göra ont efter idag. Det känns att man har lagt på sig några kilo nu.


Så mycket att se fram emot

1 Mars ska jag till min bm och bland annat få höra hjärtljud
3-4 Mars åker jag, mammi, mammas kusin och min syssling på spa
8 Mars ska jag till harmony för att vaxa och färga brynen
I mitten av mars hämtar vi hem vår nya familjemedlem
31 mars - 2 Apri åker jag, Axel, Sofie och Johan till sälen
7-9 April åker butiken till sälen och firar "årets butik 2016"
I maj åker jag och Axel till Ullared för att köpa sista sakerna till bebis
I juni blir vi föräldrar och vi har en hel sommar framför oss
 
Jag och min älskade syskonskara minus Ida ♡

FILA


Denna morgon har jag myst runt i mitt mjukisset från FILA. Och i bakgrunden ser ni lite av bebis rum. Men nu är det dax att hoppa ur mjukiskläderna och byta om till jobbkläder. Ikväll ska jag och Axel bara vara hemma och ha myskväll, ser så fram emot det. Men först en effektiv dag på jobbet! Ha en härlig söndag. 


Newbie

Godkväll, hoppas ni haft en fin lördag! Själv har jag jobbat hela dagen och det har varit livat i butiken. Lönehelg så jag förstår varför. Efter jobbet tog jag mig till gymmet en sväng med Alex. Vi fick inte mycket gjort där med det var mysigt att få träffa henne en stund iallafall. Har tagit en dusch och bäddat ner mig i sängen nu med en påse chips. 

Visst är kläderna söta? Sist farmor var här så fick vi de, alltså newbie är garanterat dem sötaste bebiskläderna. Tror inte jag är ensam om att tycka det?


Vecka 25

Fredag och ny vecka, vecka 25 (24+0)
60,4% av graviditeten har passerat och det är 111 dagar kvar tills Lars är beräknad. Denna morgon visade vågen +4,4kg. På onsdag ska vi iväg till min bm och bland annat få höra bebis hjärtljud. Ska också boka in oss på en föräldrarkurs. Känner att tiden kommer att flyga förbi och det är mycket kvar att fixa och förbereda. 
BARNET:
Barnet är ca 30 cm långt mellan huvud och fot, och väger ca 680 g i början av veckan och ca 790 g vid veckans slut. Barnet kan ligga så att det trycker på urinblåsan vilket gör att du måste gå på toaletten ofta. Navelsträngen är tjock och elastisk, den innehåller två artärer och en ven. För att förhindra att blodkärlen trasslar ihop sig så ligger de inbäddade i en geléaktik massa, Wharton's jelly. Mot slutet av graviditeten är navelsträngen undefär lika tjock som en tumme och mellan 50-80 cm lång.
Anlagen till barnets permanenta tänder bildas, de kommer fram sen när barnet tappat sina mjölktänder.
 MAMMA: 
Allteftersom magen växer känner du succesivt livmoderns tyngd. Det är inte ovanligt att få ont i ryggen, kramp i benen och tryck ned mot bäckenbotten. Vadkramp kan ibland avhjälpas med stretchövningar. Du kan också börja bli rejält svullen om fötter och anklar. Det beror på graviditetshormonet progesteron, som gör att motståndet i blodkärlens muskulatur minskar vilket kan leda till svullnad eller så kallat ödem på fötter och underben. Pröva gärna att använda stödstrumpor och tänk på att röra dig lite extra varje dag.
PARTNER:
Har aldrig skrivit något om pappan men tänkte att det kan vara kul att ta med det ibland också. I appen står det såhär: Om du lägger örat mot din partners mage där du tror att barnet har sin rygg kan du kanske höra fortrets hjärtljud som slår betydligt snabbare än mammans hjärta. Det kan ta tid att hitta rätt position, så ha tålamod. Ett fosters hjärta slår med ca 110-160 slag per minut.

Jobb och gym

 
Idag är vi uppe med tuppen för att komma iväg tidigt till jobbet. När jag jobbat färdigt ska jag möta upp Alex på gymmet för ett svettigt pass och efter det röja inna på upplevelsebadet. Full fart mot jobbet!
 
 
 

Frukostdate

Hej alla glada! Onsdag och jag är ledig. Har haft farmor här sen 10 och innan hon kom hann jag städa huset.  Så skönt att ha de gjort! Tar de lungt i soffan just nu och kollar på gårdagens ph avsnitt. Efter lunch ska jag träffa Frida, gå lite på stan och sen se fifty shades darker på bio. Så mysigt! 


Måndag 20/2

Till frukost idag blev det två äggmackor och en fruktsallad på banan, äpple och mango! Helgen gick så fort och idag är det ny vecka och dags för jobb igen. Men ny vecka betyder också en vecka närmre bebisen så det gör mig ingenting att det redan är måndag igen👶🏼


Tre från Garphyttans natur

Godmorgon! Dax att kliva upp ur sängen och ta vara på denna lediga söndag. Idag ska jag träffa kusinen Linda och hälsa lite på släkten i stortorp. Nu ska jag laga lite frukost. Ha en skön söndag!


Vecka 24

 Veckorna går undan och vi går idag in i vecka 24 (23+0). Om ni jämför med förra veckans uppdate så ser ni stor skillad, magen har växt så mycker på bara en vecka. Har haft menssmärtor de senaste dagarna, hade det mycket precis i början av gravititeten för att livmodern växte? Är det av samma anledning jag har mensvärk nu också? Är det normalt? Någon annan som upplevt det lite senare i graviditeten? De kan komma när jag lyfter tungt eller stressar. Har iallafall en väldigt aktiv bebis i magen som man tydligt känner flera gånger om dagen. Jag tror att det är en riktig vilding, precis som när bebis mor var liten hihi.
BARNET: 
Barnet är nu ca 28 cm lång mellan huvud och fot, och väger ca 565 g i början av veckan och ca 665 g vid veckans slut. De vita blodkropparna har börjat bildas, de är till för att hjälpa barnet att bekämpa infektioner. Luftvägarna formas och lungorna fortsätter att utvecklas. Balansorganet i innerörat har utveckats.
 
MAMMA:
Du har kommit en bra bit in i graviditeten och många känner sig lugnare och gladare nu. Fortsätt röra på dig, det är bra för både dig och barnet. Vattengymnastik eller gravidyoga är populära aktiviteter bland många gravida. Smörj gärna in magen och brösten med havandeskapsolja eller någon annan mjukgörande och behaglig lotion.
Det är vanligt att ha väldigt livliga drömmar under graviditeten. Många kvinnor tänker mycket på hur de kommer bli som mammor, kanske funderar man över relationen till sin egen mamma och hur hon var under ens uppväxt. Tankar kring hur den egna parrelationen kommer att förändras av det stundande föräldrarskapet är också vanliga.
 

16 Februari

Ett favoritplagg som finns i garderoben är mina hängseljeans från Levis. Har varit dålig på att använda dom men jag hoppas att det passar längre in i graviditeten. Om en halvtimma åker jag till jobbet och slutar efter 19. Efter jobbet ska jag umgås med Linda, Hilda och Kajsa. Äta plockmat och ha myskväll.

15 Februari

Igår när jag kom hem från jobbet hade hjärtat lagat mat, tänt ljus och köpt blommor, var så himla uppskattat. Även fast han många gånger går mig på närverna är han den viktigaste i mitt liv, som jag kan lita på till 100%. Min bäst vän och stora kärlek. 

Idag fick jag vakna upp till strålande sol igen! Jag är ledig och håller på att tvätta och kollar just nu på paradise hotel. Måste städa här hemma idag. Annars ska jag gå ut i fina vädret och kanske träffa kusinen senare. 


Ugg australia

Lars har fått miniuggs av blivande mormor, visst är de urgulliga? Kommer passa bebis till höst / vintern. Hur mår ni idag? Själv mår jag toppen, älskar att vakna upp till blå himmel och det har vi varit borskämda med många dagar i rad nu. Ska kliva upp ur sängen, äta lite frukost, sen ta mig ut på en lång promenad innan jobb. 
Såhär såg magen ut igår kväll, kände mig så stor. Men älskar kulan och är så nyfiken på vem du är.
Glad alla ♡ dag!
 

Lyckan är total

En av dessa busarna flyttar hem till oss om en månad och jag kunde inte vara gladare. Hur söta är dem inte? Har ni ens sett något sötare? Östlaika är rasen. Valpen och mini i magen kommer att få växa upp tillsammans♡
  

Apoteket hjärtat

Godmorgon! Har precis fått i mig lite frukost. Igår mina vänner ansökte jag om föräldrarledighet från jobbet. Ett år blir jag hemma, sen tar Axel över och är hemma ett halvår. Hämtade ut Apoteket hjärtats babybox, så mycket fina och bra att ha saker. Igår spenderade vi kvällen hos min mor, fick god mat, spelade kort och åt chips och godis. Supermysig fredagskväll. Nu ska jag åka till jobbet om 10 minuter så måste springa och sminka mig, trevlig helg på er!

Lite olika tester, loppi, och lite erbjudanden på apoteket hjärtat.
Tops till bebis, våtservetter, plåster, en napp, en salva och sist men inte minst favoritet. lilla♡ som jag tänkte hänga på vagnen. 
 

Vecka 23

Vecka 23 (22+0)
Denna vecka visar vågen +3,9 kg. Gick precis upp första kilot men nu går de undan? 55% av graviditeten har passerat, 155 av 280 dagar har gått. Jag är i kalendermånad 5, graviditetsmånad 6. Jag är i trimester 2 och bebis är beräknad om 125 dagar. Veckan har gått så fort och jag har inte hunnit med, men har mått väldigt bra. En sak jag lagt märke till är att håret inte blir alls lika flottigt som tidigare. Om bebis skulle födas nu finnas det en chans att den skulle klara sig. Hur ballt, det ligger verkligen en liten bebbe i magen nu. såhär står det i appen i vecka 23:
BARNET:
Barnet är nu ca 27 cm långt mellan huvud och fot, och väger ca 465 g i början av veckan och cirka 550 g vid veckans slut. Man kan fortfarande ana skelett och organ genom barnets hud. Dess hörsel förbättras och barnet kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utanför den gravida kvinnans kropp. När ert barn föds kommer det att känna igen era röster på både tonläge och rytm.
 
MAMMA:
Allteftersom magen växer så påverkas din matsmältning. Du kan uppleva förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan lindras om du äter många små mål istället för färre rejäla måltider. En promenad efter maten kan också hjälpa. Kanske kan du nu känna barnets kroppsdelar genom bukväggen, en liten fot eller ett knä? Ligamenten som håller upp livmodern töjer sig i takt med att livmodern och barnet växer, det kan ibland orsaka obehag i sidan av magen. Obehaget bör försvinna om du vilar, kontakta annars sjukvården.
 

9 Februari

Mummsar lite frukost. Blev en smoothie på blåbär, hallon, mango, banan, kiwi och apelsinjuice och till det två äggmackor. Ska iväg och jobba ett par timmar snart innan jag ska träffa Caroline. Ha en fin torsdag!

Första sparkarna

Igår (21+4) fick jag känna sparkar på riktigt, även Axel fick känna. Bebisen var riktigt livlig, både på morgonen och på kvällen. Dagens outfit fick bli t-shirt från h&m, mössa från Lager 157, Armband från marc jacobs från bästa lillasyrran, mammabyxor från h&m. Att hitta kläder som passar är inte det lättaste längre. Har köpt två par mammajeans av en kompis också så nu har jag tre par och det får nog räcka denna gravidiet. Nu ska jag hoppa in i bilen för att träffa Frida och senare möta upp Alex! 

Nytt till hemmet

För vi har blivit med matsalsbord! Det tog bara ett år. 😅 blev iallafall jätte nöjd med resultatet. Nu saknas bara en matta under, sen är jag sugen på skinn tabletter. Nu kan vi äntligen bjuda hem lite folk utan att behöva trängas i köket. 

Just nu står jag och svettas på gymmet innan jobb. Halvdag idag och slutar 17. Så lyxigt när man alltid slutar 19 annars! 


Söndags frukost

Nu har vi precis ätit en brakfrukost. Krabbelurer och egenpressad apelsinjuice blev det idag. Var sååå länge sen jag åt krabbelurer. Har du testat? Om inte gör det. Allt som behövs är:
1 ägg
0,75 dl socker
0,75 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
rör om
stek i smör - servera med valfria tillbehör - KLART! 
Nu ska jag byta om för en långproemand ute i snön. Sen får vi se vad vi gör av dagen, skön söndag på er där ute!
 
 

Bullvivan

Igår köpte jag min efterlängtade semla, den smaka gudomligt. Nu har jag precis kommit till jobbet för ett 8 timmars pass. Imorgon är jag ledig och ska spendera dagen med Axel. 


Vecka 22

Ja jag vet att min top är vikt och ja det stör mig
Idag går vi in i graviditetsvecka 22 och har alltså varit gravid i hela 21 veckor. Några dagar efter vi gick in i vecka 21 tror jag att jag kände de första sparkarna. Det buffade till tre gånger. Dock har Axel inte fått känna något än. Men det var så mysigt. Har märkt att magmusklerna har delat på sig nu och jag är inte alls lika stark i magen. Naveln börjar titta fram mer och mer. Veckans cravings: semla, kan inte sluta tänka på semla. Ska nog åka och köpa mig en på rasten idag. I appen står det såhär om bebis och mig:
BARNET:
Barnet är nu ca 26 cm långt mellan huvud och fot och väger ca 370 g i början av veckan och ca 450 g vid veckans slut. Barnet växlar mellan att vara vaken och sova och har redan en egen gyngsrytm. När du vilar är barnet kanske som mest aktiv medan det vaggas till sömns när du håller igång. Den del av hjärnan hos barnet som tillverkar hjärnceller utvecklas mycket under den här tiden.
 
MAMMA:
Graviditetshormonerna kan få ditt tandkött att svullna och det är viktigt att du fortsätter sköta din tandhygien noga. Även fräknar, födelsemärken och vårtgårdarna kan påverkas. Du bör undvika stark sol.
 
 

Gult är inte fult

 
Gula "vill ha" just nu. När jag var liten hade jag gul säng, gult skrivbord, gul lampa, gul tapet och gula gardiner :) Inte så charmigt kanske men gult har alltid varit min favorit färg. Gula kläder och speciellt bebiskläder är så fint.